Gebruik Cocoslove kokosolie als babyolie in het babybadje

Je baby in een babybadje doen met babyolie, kan de eerste keren best spannend zijn.

Zeker voor je baby is de eerste keren een babybadje krijgen erg spannend: hij komt vanuit een hele warme plek (je baarmoeder) en wordt zo klein als hij is in een best wel grote plas water ondergedompeld.

Om de tijd die baby in zijn babybadje doorbrengt zo aangenaam mogelijk te maken, kun je enkele simpele vuistregels volgen en alvast afsluiten met een zachte behandeling met Cocoslove kokosolie. Met Cocoslove kokosolie voed je de huid van je baby en voorkom je uitdroging en irritatie.

Je baby in een babybadje doen: de voorbereiding

Doe je baby nooit in een babybadje wanneer hij honger heeft of net heeft gegeten; dat geeft hem een oncomfortabel gevoel in het water. Vul het babybadje en voeg een eetlepel kokosolie toe, vooraleer je zijn kleertjes uittrekt.

Verwarm de kleertjes die je je baby straks aandoet vooraf: leg ze bijvoorbeeld op de radiator of leg ze op een warme kruik. De temperatuur in de kamer mag ook best hoog staan. Voel vooraf of de temperatuur van het water goed is: dat kun je met een thermometer of met je elleboog. Voel je met je elleboog niet veel verschil tussen je eigen lichaamstemperatuur en die van het water, dan is het water ongeveer 37°C, klaar voor je baby.

Water kan de huid van je baby uitdrogen. Wrijf je baby gerust ook voor het baden in met wat Cocoslove kokosolie; het zal zijn huidje tegen uitdroging beschermen. Natuurlijk wordt je baby daardoor wat glibberig: goed vasthouden is de boodschap!

Hoe kun je je baby het beste in een babybadje doen?

Baby in het babybadje dompelen doe je zo: zijn hoofdje rust op je linker pols, en met je linker duim en -wijsvinger houd je zijn linkerarmpje vast. Zo glijdt je baby nooit weg in het water. Er zijn tal van babyzepen op de markt, maar zo'n klein kinderlijfje heeft dat eigenlijk niet nodig. Alleen wat kokosolie is absoluut beter. Weg met die zeep.

Babyhuidjes zijn erg teer, hun huidje zoekt nog naar een zelfregulering. Hoe natuurlijk bepaalde zepen ook claimen te zijn, ze zijn eigenlijk steeds een aanval op dat tere huidje. Gebruik daarom beter geen zeep; het water en d ekokosolie maakt je baby wel schoon. Vijf minuten in een babybadje vertoeven, is lang genoeg. De eerste weken na de geboorte hoef je je baby zelfs niet dagelijks te baden: 1 à 2 keer per week is meer dan genoeg.

Extra verwennen met Cocoslove Kokosolie, de ideale babyolie, zacht en verzorgend na het babybadje

Na het babybadje volgt de extra verwenning: wikkel de dreumes in een warme handdoek en doe eerst een luier aan. Dep je baby droog, voorzichtig en in alle plooitjes. Daarna wrijf je dat kleine lijfje, deeltje voor deeltje, helemaal in met Cocoslove kokosolie. Nog niet echt tot een massage overgaan in de eerste 6 weken, gewoon smeren. Wanneer je hem na het baden insmeert met wat Cocoslove kokosolie, ruikt hij vanzelf lichtjes naar heerlijke kokos. En is zijn huidje beschermd tegen uitdroging en irritaties.

Laat de kokosolie even intrekken terwijl je je baby met de handdoek warm houdt. Kleertjes weer aan, en je houdt een warme, schone, gelukkige baby in je armen!

mother_massage_baby.jpg

CocosLove Product

Inhoud: 1000ml
Fair trade, Glutenvrij
100% Premium Quality kokosolie
€ 21,90

Koop CocosLove in je natuurwinkel of op webshop amanvida.eu.

Online bestellen

Cocoslove is een merk van Noble House
Andere merken van Noble House zijn: AmanpranaBambu® SalzBertynPineo & Kokovita