Cocoslove kokosolie ideaal bij bestrijden (hoofd)luizen

Soms lijkt het alsof luizen op hetzelfde moment als kinderen terug naar school gaan na de zomer. Je kind is enkele weken op school en hopla: er is een luizenplaag. Dat lijkt alleen maar zo: luizen 'zijn' er het hele jaar door, maar op school wordt je kind gewoon vaker gecontroleerd. Zo worden luizen gelukkig snel ontdekt. Maar wat dan?

Hoofdluis: deze luizen veroorzaken jeuk bij kinderen

Luizen zitten het vaakst in (hoofd)haar, dit wordt ook wel hoofdluis genoemd. Ze kruipen achter de oortjes, onder de pony en in de nek, waar het lekker warm is, en waar ze zich tegoed kunnen doen aan bloed. Daarvoor prikken ze je kind enkele keren per dag en dat is de oorzaak van de jeuk. De neten (eitjes) van luizen lijken sterk op roos. Het verschil is echter dat roos los zit, en dat neten zich vastklitten aan haar.

Kleine kinderen spelen heel wat af op school. Tijdens het spelen steken ze de hoofden vaak letterlijk bij elkaar en zo wandelen de luizen makkelijk van het ene hoofdje naar het andere. Ben je bang dat je kind luizen krijgt omdat je hond bij hem of haar gaat slapen? Niet ongerust zijn: dieren hebben andere luizen dan mensen en kunnen mensen niet aansteken.

Luizen leven niet lang: slechts 30 dagen. Maar ze kunnen zich ontzettend snel voortplanten. Een jonge luis is al volwassen in 7 tot 10 dagen en kan vanaf dan ook zelf eitjes leggen. Eén luis kan in die ene levensmaand wel tot 250 eitjes leggen.

Wat doen tegen luizen? Kies niet zomaar luizenshampoo maar kies Cocoslove kokosolie

Komt je kind met luizen thuis, dan moet je de luizen te lijf gaan met een fijn kammetje en/of een antihoofdluismiddel. Best 2 weken lang elke dag het haar nat maken en kammen. Alle gezinsleden moeten helaas ook gecontroleerd en soms ook behandeld worden.

Gebruik je een antihoofdluismiddel, dan smeer je het hoofd ermee in of was je de haren ermee. Gewoon de haren van je kind enkele minuten onder water houden is ook effectief: de luizen verdrinken. Voeg gerust wat essentiële olie van lavendel aan het water toe: luizen haten lavendel! Daarna kam je de haren uit op een wit blad papier, dan kun je controleren of de luizen inderdaad uitgekamd worden.

De meest gangbare middelen tegen hoofdluis bevatten vaak chemische bestanddelen. Niet zo fijn, wanneer je bedenkt dat je dat veertien dagen lang op een hoofdje smeert dat vaak al (open) krabwondjes heeft. Soms worden luizen trouwens ook resistent tegen die chemische shampoos. Veiliger kan zijn om een natuurlijk middel te gebruiken: bijvoorbeeld Cocoslove kokosolie Kokosolie insmeren in het natte haar en er enkele uren (of een volledige nacht) in laten. Wanneer je kindje met Cocoslove kokosolie gaat slapen wel een handdoek op zijn kussen leggen! De antibacteriële stoffen in de olie zullen hun werk doen, maar het vet zelf zal ook wat opstijven 's nachts en de luizen verstikken. De volgende ochtend meteen weer goed doorkammen. Na een haarbehandeling nooit met je handen het haar 'doorwoelen': zo krijgen de luizen immers weer zuurstof en je wil ze net hun levenslucht onthouden.

mother_child_cooking_healthy.jpg

CocosLove Product

Inhoud: 1000ml
Fair trade, Glutenvrij
100% Premium Quality kokosolie
€ 21,90

Koop CocosLove in je natuurwinkel of op webshop amanvida.eu.

Online bestellen

Cocoslove is een merk van Noble House
Andere merken van Noble House zijn: AmanpranaBambu® SalzBertynPineo & Kokovita