Cocoslove kokosolie bij ontwikkeling kind: als gezond broodbeleg ipv margarine en verzorgen kindergebit

Wat smeer je op de boterham van je kind? Al eens gedacht aan kokosolie? Cocoslove in de plaats van roomboter, heerlijk! Zowel Cocoslove kokosolie als roomboter zitten vol goede verzadigde vetten en vitamines A, D en E, ideaal voor je baby en je kind en de ontwikkeling van zijn hersenen en ogen.

Hersenen bestaan voor een belangrijk deel uit verzadigd vet; dat willen ze dus ook te eten krijgen. Voed je de hersenen niet goed, dan gaan ze zelf op zoek naar vet en dat gaat vaak ten koste van de gezondheid van je kind.

Problemen bij tekort aan gezonde vetten, kies Cocoslove kokosolie

Concentratie- en huidproblemen, allergieën, snel ziek of verkouden worden, misschien wijst dat op een tekort aan gezonde vetten. Hoe meer je erop let dat je baby of kindje goede vetten eet, hoe beter zijn ontwikkeling zal verlopen. Cocoslove kokosolie en roomboter zijn erg rijk aan deze goede vetten, dat essentieel is voor onder andere de aanmaak van galzuren, hormonen, zenuwcellen en sterke beenderen bij je baby of je kind.

Cocoslove kokosolie zacht en vol op de boterham

Kies alleen goeie biologische kokosolie of echte biologische roomboter. Roomboter van een met gras gevoede koe – geen 'makkelijk smeerbare' of, absoluut te vermijden, een margarine. Cocoslove kokosolie smaakt heerlijk zacht en vol. Wissel het af op de boterham met roomboter, zodat je baby of je kindje gek is op beide smaken. De kokosolie beschermt trouwens ook de jonge tandjes. Het is helemaal in zijn voordeel.

Margarine? Kies Cocoslove kokosolie, vol verzadigde vetten, ideaal voor de ontwikkeling van je kind

Cocoslove kokosolie laat zich bij kamertemperatuur snel en makkelijk smeren. Ook daar biedt een margarine echt geen voordeel. Margarines voor op de boterham zijn gemaakt van plantaardige oliën. Ze zijn samengesteld uit onverzadigde vetzuren en niet uit verzadigde, die prioritair zijn voor een goeie hersenontwikkeling.

Je leest ook vaak dat een margarine essentiële vetzuren levert, vetzuren die je baby of kind niet zelf kan aanmaken. Plantaardige oliën zijn, voor ze margarine worden, inderdaad vaak rijk aan Omega 6- en Omega 3 vetzuren. Helaas gaat men deze oliën harden (hydrogeneren), anders zou je margarine vloeibaar blijven. Die bewerking maakt dat je margarine eigenlijk moleculair verandert en jij nooit meer zeker weet of die essentiële vetzuren nog wel in die margarine zitten. Je baby of je kind heeft inderdaad Omega 3 en Omega 6 nodig, maar dan de ongeharde versie, met name een olie in vloeibare vorm.

Cocoslove kokosolie zit bomvol goeie dingen. Zet je kleintje zo vaak mogelijk een maaltijd voor bereid met Cocoslove kokosolie en smeer het gul op de boterham. Jazeker, vanaf de prilste boterhamtijd: 8 maanden.

Cocoslove kokosolie ideaal bij opgroeien en opvoeding kind en baby

Als je zwanger bent en zeker als je borstvoeding geeft, neem je best alvast dagelijks een lepeltje Omega 3-6-7 oliemengeling; op die manier geef je dat meteen al door aan je baby. Start met de verzadigde vetten je volle aandacht te geven in het dieet van je kind.

Omdat Cocoslove kokosolie verzadigd vet is, mag je er rustig mee bakken en braden om de maaltijden van je kleintje mee te bereiden. Cocoslove kokosolie kan elke maaltijd mee op tafel. Af en toe eens frietjes? Natuurlijk mag dat! Snijd frietjes van verse, zelf geschilde aardappelen en bak ze in Cocoslove. Als je de olie na gebruik goed filtert, kun je tot 50 keer frituren in dezelfde Cocoslove kokosolie. Cocoslove kokosolie is dus niet alleen goed voor de gezondheid, maar respecteert ook het familiebudget.

Voorkom gaatjes: gebruik Cocoslove kokosolie als tandpasta of na de tandpasta en bij verzorging kindergebit

Tandpasta, tandenborstels en gezonde tandjes. Je leert je kindje dat het zijn tandjes moet poetsen om geen gaatjes te krijgen. Jong geleerd, oud gedaan. Melktandjes zijn er maar 5 jaar, maar hoe gezonder ze zijn, hoe gezonder de start voor het permanente gebit straks is.

Bacteriën in de mond veroorzaken gaatjes, zo leerde jij het van jouw moeder. Hoe beter er gepoetst wordt, hoe minder bacteriën dus. Krijgt je kind echt gaatjes van bacteriën in zijn mond? Of komt het omdat het teveel suikers eet? Sommige wetenschappers zeggen dat dit laatste de echte reden is.

Voorkomen van gaatjes in het kindergebit

Teveel suikers doen zijn bloedsuikerspiegel te snel en te heftig pieken. Om die suikers te verteren, zijn er vitaminen en mineralen nodig. Het lichaam steelt die als het moet uit de tandjes. Gaatjes in de tandjes van je kindje wijzen dus eigenlijk al op een vitamine- en mineralentekort. Geef je kindje dus voeding rijk aan mineralen en vitaminen.

Verzorgen kindergebit met kokosolie van Cocoslove

Vermijd zeker het geven van gesuikerde drankjes; ze zijn de hoofdoorzaak van slechte melktandjes. Nog een tip: masseer na het tandjes poetsen even het tandvlees van je kind met een beetje Cocoslove kokosolie. Op die manier ontsmet je nog even zijn mondje én voorkom je tandplak. Je kunt daar gerust meteen mee beginnen wanneer je kindje nog een baby is: komt het eerste tandje door, dan wrijf je wat Cocoslove kokosolie op die eerste pijnlijke plek. En op de tweede, en op de derde… De massage verzacht de druk die je baby voelt bij het doorkomen van tandjes.

mother_child_cooking_healthy.jpg

CocosLove Product

Inhoud: 1000ml
Fair trade, Glutenvrij
100% Premium Quality kokosolie
€ 21,90

Koop CocosLove in je natuurwinkel of op webshop amanvida.eu.

Online bestellen

Cocoslove is een merk van Noble House
Andere merken van Noble House zijn: AmanpranaBambu® SalzBertynPineo & Kokovita