Recepten met Cocoslove kokosolie: van traktatie tot koken met kinderen en voor de baby

Vanaf de leeftijd van 1 jaar kan je baby gewoon met de andere familieleden mee-eten. Natuurlijk eet zo'n kleintje nog niet alle recepten die goed zijn voor jou. Hij heeft wel nood aan de voedingsstoffen waar hij goed van ontwikkelt: voeding die rijk is aan vitaminen en mineralen, zoals calcium en ijzer, een beetje eiwitten voor het opbouwen van cellen en weefsels, en genoeg vet, die hem energie moet leveren.

Baby kan kokosolie goed gebruiken: recepten met Cocoslove

Wist je dat je baby driekwart van de totale energie uit zijn eten gebruikt voor de groei van zijn hersenen? Rond zijn eerste verjaardag wordt zo'n dreumes actiever, dus daarvoor heeft hij, behalve koolhydraten, ook het goede vet nodig. Zorg dagelijks voor een stevige traktatie, recepten bereid met Cocoslove kokosolie. Niet alleen je baby maar ook de overige gezinsleden zullen je bedanken met een uitstekende gezondheid.

Peuters kunnen meekoken met deze recepten met de kokosolie. Smullen achteraf!

Opgroeiende peuters maken een echte peuterpubertijd door. Dat kun je ook merken aan tafel. De ene dag zijn ze gek op je recept, de volgende dag niet meer. Peuters hebben echt wel last van stemmingswisselingen. Hun favoriete slagzin is: “Dat lust ik niet!” Maar de volgende dag dan weer wel.

Een truc is om hen te betrekken bij de recepten die ze straks te eten krijgen. Overtuig hen dat je samen een traktatie voor henzelf gaat maken. Laat hen 'meekoken': trek hen een schort aan en geef hen wat keukenspullen. Al prakken ze enkel een gestoofde appel, ze zullen trots zijn op hun eigen creatie en minder snel weigeren om het ook op te eten. Leer hen 'snoepen' van de kookingrediënten; net zoals een echte kok de hele tijd van zijn eigen recepten proeft, mag je peuter natuurlijk ook in de potten zitten.

Zet alvast de pot Cocoslove kokosolie wijd open. Zo krijg je een moeilijke eter misschien zonder dat hij het weet aan het eten.

Recepten Cocoslove kokosolie ideaal voor koken met kinderen, als traktatie

Hoe ouder je kind wordt, hoe minder het geneigd zal zijn om zichzelf uit te hongeren. Je kind past vanzelf zijn eetlust aan aan wat hij nodig heeft. Dwing kinderen niet om hun bord leeg te eten – dwing hen zelfs niet om al de recepten die je hen voorschotelt te eten, wanneer ze eens een keertje forfait willen geven. Een maaltijd overslaan kan gerust. Ruim wel steeds de tafel af na de maaltijd – zo leer je je kind dat het zich aan vaste etenstijden moet houden.

De basisschoolleeftijd is trouwens de ideale tijd voor een verjaardagstraktatie. Is koken met kinderen misschien een goed idee als traktatie? Een manier om je kind ook meteen gezond te leren eten? Trek op het verjaardagsfeestje alle vriendjes van je kind een schort aan en laat hen bijvoorbeeld zelf recepten maken: bijvoorbeeld een lekkere appeltaart met Cocoslove kokosolie. Of cupcakes, whoopie pies, of een andere traktatie. Cocoslove kokosolie is een ideale buddy voor zo'n kooknamiddag! Kun je gezond bakken? Jazeker! Vervang al het vet in je recepten door Cocoslove kokosolie, alle suiker door kokosbloesemsuiker en vervang wit meel door volkorenmeel.

Bekijk de recepten met Cocoslove kokosolie

Bounty chocoladecake
Strüdel met banaan en pudding
Koekjes met muesli en dadels
Kokos-wortelsoep met saffraan
Pannenkoeken met banaan
Koolrabi met room
Chocolate Chip Cookies
Gefrituurde aardappelpartjes
Risotto met eekhoorntjesboord
Cocoslove kokosolie

 

mother_daughter_healthy_food_fruit.jpg

CocosLove Product

Inhoud: 1000ml
Fair trade, Glutenvrij
100% Premium Quality kokosolie
€ 21,90

Koop CocosLove in je natuurwinkel of op webshop amanvida.eu.

Online bestellen

Cocoslove is een merk van Noble House
Andere merken van Noble House zijn: AmanpranaBambu® SalzBertynPineo & Kokovita