Gezond frituren? Kies dit recept voor in kokosolie gefrituurde aardappelpartjes met pistachenoten

Al eens gehoord van frituren in kokosolie? Zo niet dan is dit erg jammer, frituren in kokosolie is niet alleen een stuk lekkerder (Vinden wij bij Cocoslove) maar ook gezonder. Kokosolie is namelijk een verzadigd vet en daarom is deze ideaal om te verwarmen én dus om in te frituren. Zonder in te boeten aan je gezondheid heb je zo nog alle goede eigenschappen van de kokosolie aan je frietje, of in dit geval aardappelpartjes hangen.

Tip: Heb je geen friteuse? Je kunt ook frituren in een wokpan. Hier heb je ook wat minder kokosolie bij nodig.

Recept voor in kokosolie gefrituurde aardappelpartjes met pistachenotenRecept voor in kokosolie gefrituurde aardappelpartjes met pistachenoten

Voor 4-6 porties

Ingrediënten gefrituurde aardappelpartjes

500g kleine nieuwe aardappelen

1 zakje geroosterde en zoute pistachenoten

Fleur de sel

Peper

1L Cocoslove kokosolie, genoeg om in te frituren

Bereiding gefrituurde aardappelpartjes

Doe ongeveer 1l kokosolie in een hoge pan of in de frituur. Laat deze langzaam verhitten tot ongeveer 180°C. Langzaam, omdat je op die manier het vet niet zal verbranden en de kokosolie langzaamaan vloeibaar wordt.

Hak de pistachenoten grof. Was de aardappelen grondig en borstel deze af, laat uitlekken, droog nog eens goed af en snijdt in vieren.

Frituur de aardappelen goudbruin in de hete kokosolie. Leg vervolgens in een schaal waarin je eerst een vel huishoudpapier hebt gelegd om het overtollige vet te absorberen. Verwijder het papier, bestrooi de aardappelen met de gehakte pistachenoten en bestrooi met fleur de sel en een klein beetje peper. Dien op met wat zelfgemaakte ketchup.

mother_daughter_happy_green_grass.jpg

CocosLove Product

Inhoud: 1000ml
Fair trade, Glutenvrij
100% Premium Quality kokosolie
€ 21,90

Koop CocosLove in je natuurwinkel of op webshop amanvida.eu.

Online bestellen

Cocoslove is een merk van Noble House
Andere merken van Noble House zijn: AmanpranaBambu® SalzBertynPineo & Kokovita