Smullen met dit recept voor kokos-appel rijstpap met vanilla en schaafsel van amandelen

Wie is er niet opgegroeid met rijstpap. Vaak met nog een beetje extra saffraan in om de kleur zo mooi gelig te maken. Wij hebben hier een lekkere variant gemaakt welke jij ook weer aan jouw kinderen kan voorschotelen. Een gezonde versie dus verantwoord! Heerlijk met kokosmelk, appel en kokosolie. Als dat niet lekker is?!

Tip: om je rijstpap extra smeuïg te houden wanneer deze afkoelt kun je wat slagroom toevoegen. Rijst slorpt namelijk nog heel wat vocht op wanneer deze verder afkoelt. Zorg er wel voor dat je echt rijst voor rijstpap gebruikt en niet zomaar een rijst. Deze wordt meer kleverig en papperig.

Recept voor kokos-appel rijstpap met vanilla en schaafsel van amandelenRecept Kokos-appel rijstpap met vanilla en amandelen

Voor 4 porties

Ingrediënten rijstpap

250g rijst voor rijstpap

250ml kokosmelk

750ml rijstmelk

1el Cocoslove kokosolie

1 grote appel

4el kokosbloesemsuiker

2el ruwe rietsuiker

½ vanillestokje

50 g amandelschaafsel

Bereiding rijstpap

De rijst goed afspoelen en samen met de kokosolie, de kokosmelk, de rijstmelk, de kokosbloesemsuiker, de ruwe rietsuiker en een half vanillestokje in een pan doen en opkoken. Daarna met het deksel op de pan op een laag vuurtje minstens 35 minuten langzaam laten garen. Vervolgens het vuur uitzetten en de rijstepap - met het deksel op de pan - nog 1 tot 2 uur laten trekken.

Verwijder het klokhuis uit de appel, schil de appel en snij deze in blokjes, voeg 2/3 hiervan aan de rijstpap toe. Rooster het amandelschaafsel in een pan zonder vetstof en meng 1/3 hiervan door de rijstpap. Gebruik de overgebleven amandelen en de appel als garnering. Je kunt de rijstpap naar smaak warm of koud opdienen. Eet smakelijk!

mother_daughter_healthy_food_fruit.jpg

CocosLove Product

Inhoud: 1000ml
Fair trade, Glutenvrij
100% Premium Quality kokosolie
€ 21,90

Koop CocosLove in je natuurwinkel of op webshop amanvida.eu.

Online bestellen

Cocoslove is een merk van Noble House
Andere merken van Noble House zijn: AmanpranaBambu® SalzBertynPineo & Kokovita