Hartig en gezond: recept voor zachte koolrabi in een room van kokosolie en cashewnoten

Koolrabi is een beetje een ondergewaardeerde groente maar is superlekker. Het is geen knolgewas maar een koolsoort en afkomstig van de wilde kool. Afhankelijk van de soort is de koolrabi wit of zelfs blauwviolet van kleur. De koolrabi is erg rijk aan vezels en vitamine C, calcium, magnesium, ijzer en kalium.

Het leuke aan de koolrabi is dat dit zo’n veelzijdig product is. Door zijn kleine formaat is deze handig in gebruik, zeker wanneer je weinig nodig hebt. Wanneer je kleinere exemplaren hebt kun je deze zelfs in het geheel verkopen. De smaak is zacht en lichtzoet en daarom ideaal om ook eens aan je kinderen voor te schotelen! Roerbakken, blancheren, stoven of frituren, het kan allemaal.

Recept zachte koolrabi in een room van kokosolie en cashewnotenDit gaan de kinderen lekker vinden: zachte koolrabi met room van kokosolie en cashewnoten

Voor 4 porties

Ingrediënten zachte koolrabi

3 koolrabi’s

2el Cocoslove kokosolie

1el bloem

1 sjalot

500ml groentebouillon

150g cashewroom (1 handvol cashewnoten met 100 ml water 5 minuten in de mixer)

Fleur de sel

Peper uit de pepermolen

Vers geraspte nootmuskaat

Bereiding zachte koolrabi

De blaadjes vanaf de steel van de koolrabi’s afsnijden, de groene zachte blaadjes wassen en in hele smalle reepjes snijden.

De knollen schillen, in schijven van 1,5 cm snijden en deze vervolgens in reepjes snijden. De sjalot pellen en in smalle stukjes snijden.

Verwarm in een pan de kokosolie en bak hier de sjalot samen met de eetlepel bloem in. Doe dit op een matig vuurtje tot de mengeling lichtgeel ziet. Zeker niet te donker aanbakken. Voeg hier vervolgens de bouillon en de cashewroom aan toe en roer stevig door.

Voeg de koolrabi toe en laat deze in 15 minuten op een laag vuurtje en met het deksel op de pan zachtjes koken tot de koolrabi gaar is en de saus gebonden is.

Afkruiden met wat fleur de sel, peper en verse nootmuskaat en versier met de fijngesneden blaadjes koolrabi. Eet smakelijk!

family_breakfast_listening_children.jpg

CocosLove Product

Inhoud: 1000ml
Fair trade, Glutenvrij
100% Premium Quality kokosolie
€ 21,90

Koop CocosLove in je natuurwinkel of op webshop amanvida.eu.

Online bestellen

Cocoslove is een merk van Noble House
Andere merken van Noble House zijn: AmanpranaBambu® SalzBertynPineo & Kokovita