Maak het gezond: pannenkoeken recept van speltmeel en banaan met appel, gebakken in kokosolie

Wie eet er nu niet graag pannenkoeken? Zeg nu zelf, je zou toch zeker éénmaal per week pannenkoeken moeten eten?! Wie een beetje gezond bezig is voor zichzelf of de kinderen eet misschien niet zo vaak fastfood of een snel frietjes. Pannenkoeken zijn ideaal omdat je deze eigenlijk zo gezond kunt maken als je zelf wilt én ze zijn eigenlijk best snel klaar te maken. Wat zeg je van woensdag pannenkoekendag?

In dit pannenkoeken recept hebben we bewust gekozen voor speltmeel, rijstmelk, kokosbloesemsuiker en banaan allemaal gezond varianten van respectievelijk wit meel, melk, geraffineerde suiker en eieren. Het ideale pannenkoeken recept dus, je kunt er het fruit bij eten wat je wilt, wij hebben gekozen voor de appel. Een allemansvriend!

Pannenkoeken recept van speltmeel met banaan en appel gebakken in kokosoliePannenkoeken recept met banaan, appel en speltmeel in kokosolie

Voor 4 grote of 8 kleine pannenkoeken

Ingrediënten pannenkoeken

1 rijpe banaan

3el speltmeel

80ml rijstmelk

1 snufje fleur de sel

1 pakje vanillesuiker

2el kokosbloesemsuiker

1 grote appel

Kaneel

Amandelschaafsel

40 – 50g Cocoslove kokosolie

Bereiding pannenkoeken

De bananen, de bloem, de rijstmelk, het fleur de sel en de vanillesuiker in een mixer tot een glad deeg mixen en dat in een schaal gieten.

Verwijder het klokhuis en schil de appel. Snijdt deze vervolgens in kleine blokjes en meng deze door het deeg. Laat het deeg vervolgens vijf minuutjes rusten.

Smelt de kokosolie in een pan en bak 1el deeg (voor pannenkoeken zoals in de afbeelding) aan beide kanten goudbruin. Laat vervolgens uitlekken op huishoudpapier.

Meng de kokosbloesemsuiker samen met wat kaneel en strooi deze over de pannenkoeken. Bestrooi erna met wat amandelschaafsel, laat afkoelen en dien warm op. Smakelijk!

mother_daughter_healthy_food_fruit.jpg

CocosLove Product

Inhoud: 1000ml
Fair trade, Glutenvrij
100% Premium Quality kokosolie
€ 21,90

Koop CocosLove in je natuurwinkel of op webshop amanvida.eu.

Online bestellen

Cocoslove is een merk van Noble House
Andere merken van Noble House zijn: AmanpranaBambu® SalzBertynPineo & Kokovita