Romige risotto: recept voor een snelle risotto met kokosmelk, kokosolie en eekhoorntjesbrood

Een variant op de klassieke risotto is de Thaise risotto. Thais door het toevoegen van de kokosmelk Hier met eigenlijk toch nog een Italiaanse twist door het gebruik van het eekhoorntjesbrood. Een echt fusion-gerecht dus en wordt vaak gesmaakt door iedere smulpaap!

Tip: wil je je risotto extra romig maken? Roer hier dan in tijdens de bereiding. Er zijn chefs die beweren dat het roeren verboden is maar dit is eigenlijk gewoon naar ieders smaak ik te vullen. Wanneer je namelijk door de risotto roert komt er extra zetmeel vrij. Dit zetmeel zorgt er op zijn beurt voor dat je risotto romiger zal worden.

Recept voor een snelle risotto met kokosmelk, kokosolie en eekhoorntjesbroodRecept voor snelle risotto met eekhoorntjesbrood, met kokosmelk en kokosolie

Voor 4 porties

Ingrediënten risotto

300g risotto rijst ( kies Arborio of Carnaloni)

Ong. 600 ml kokosmelk

30g gedroogd eekhoorntjesbrood

2 sjalotten

2el Cocoslove kokosolie

Fleur de sel

Peper uit de pepermolen

Bereiding van de risotto met kokosmelk

De sjalotten pellen en in tweeën snijden, vervolgens in schijfjes snijden en kort in de pan in een beetje kokosolie lichtjes fruiten.

De rijst met koud water afspoelen en dan 20 minuten in koud water laten zwellen. Daarna nogmaals afspoelen en de rijst met de sjalotten mengen, flink kruiden met peper en fleur de sel en samen met de kokosolie in een ruime pan doen.

Voeg vervolgens de kokosmelk naar verhouding toe: 1 deel rijst 2 delen kokosmelk. Strooi vervolgens het eekhoorntjesbrood over de rijst. Daarna de rijstkoker of pan aanzetten en het geheel langzaam laten garen. Roer regelmatig om tegen aanbranding. Controleer af en toe of het vocht al opgenomen is. Wanneer de rijst nog wat hard is maar er haast geen vocht meer in de pan zit kun je gerucht nog wat extra kokosmelk of groentebouillon toevoegen. Roer om tot de rijst gaar is.

In de pan duurt het ongeveer 15 minuten langer en kan het ook aanbranden. Daarom echt langzaam en op een laag vuurtje zo lang garen tot alle vloeistof verdwenen is. Indien nodig (afhankelijk van de kwaliteit van de rijst) nog wat kokosmelk of groentebouillon toevoegen, omroeren en dit herhalen tot de rijst gaar is.

motherandchild.jpg

CocosLove Product

Inhoud: 1000ml
Fair trade, Glutenvrij
100% Premium Quality kokosolie
€ 21,90

Koop CocosLove in je natuurwinkel of op webshop amanvida.eu.

Online bestellen

Cocoslove is een merk van Noble House
Andere merken van Noble House zijn: AmanpranaBambu® SalzBertynPineo & Kokovita