Heerlijk recept voor zoete strüdel met banaan, bessen en een pudding van kokos

Strüdel: een traktatie voor jong en oud! Hoewel we de strüdel vooral kennen van de Apfelstrüdel en deze vaak relateren aan een typisch Oostenrijks of een Duits gebak is deze eigenlijk afkomstig uit Arabië en is de Baklava eigenlijk de bekendste voorloper.

Strüdel betekend letterlijk draaikolk. Dat is eigenlijk ook precies wat we met dit gebak doen. Tegenwoordig zijn er vele recepten te vinden voor de strüdel, van hartig tot zoet. Soms hebben we gewoon simpelweg zin in iets lekkers, iets zoets, iets dat voor zowel de kinderen als onszelf ook nog eens leuk te maken is. Dit recept is dan ideaal en lust toch zeker iedereen?!

Recept zoete strüdel met banaan, bessen en een pudding van kokosStrüdel recept met banaan, bessen en pudding van kokos

Voor 2 porties

Ingrediënten strüdel

1 pakje bladerdeeg

300ml kokosmelk

2 bananen

1 vanillestokje

8el kokosbloesemsuiker

3el maiszetmeel

1el Cocoslove kokosolie

Mix van bessen

Bereiding strüdel 

Giet de kokosmelk in een grote pan. Halveer het vanillestokje en haal de merg er uit. Doe deze samen met het stokje bij de melk, zet op een laag vuur en kook langzaam op.

In de kokosmelk het maiszetmeel en de kokosbloesemsuiker met elkaar vermengen tot er geen klontjes meer zijn. Zodra de kokosmelk begint te koken deze mengeling met een garde 4-5 minuten doorroeren en zachtjes laten koken. Wanneer de pudding dik wordt van het vuur nemen en laten afkoelen.

Het bladerdeeg 20 minuten voor gebruik uit de koelkast halen, uitrollen en de oven voorverwarmen op 200°C.

De afgekoelde pudding van kokos met een spatel over het bladerdeeg verdelen, de bananen schillen, in schijfjes snijden, deze halveren en hiervan ongeveer tweederde samen met de bessenmix gelijkmatig bestrooien over het besmeerde bladerdeeg. Hierna voorzichtig oprollen. De uiteinden dichtbinden, het deeg vervolgens lichtjes met de kokosolie besprenkelen (eerst even lichtjes verhitten zodat deze vloeibaar wordt) en met wat kokosbloesemsuiker bestrooien. Daarna 20-35 minuten in de voorverwarmde oven zetten.

Na de baktijd ongeveer 2 uur in de oven laten afkoelen en pas daarna voorzichtig snijden. Afwerken met de rest van de banaan en bijvoorbeeld wat gecrushte pistachenootjes. Een feestelijke maaltijd voor jong en oud!

 

mother_child_cooking_healthy.jpg

CocosLove Product

Inhoud: 1000ml
Fair trade, Glutenvrij
100% Premium Quality kokosolie
€ 21,90

Koop CocosLove in je natuurwinkel of op webshop amanvida.eu.

Online bestellen

Cocoslove is een merk van Noble House
Andere merken van Noble House zijn: AmanpranaBambu® SalzBertynPineo & Kokovita