Cocoslove kokosnootolie: biologische kokosnootolie

Bio en biologische zijn Europees beschermde begrippen

Cocoslove kokosnootolie is een biologisch gecertificeerde olie. 'Bio' en 'biologisch' zijn beschermde begrippen in Europa; niet elk product mag zomaar een bio-label dragen. Vooraleer Cocoslove kokosolie een bio-certificaat krijgt, moet het aan enkele normen voldoen. Zo wordt biologische Cocoslove kokosnootolie gecontroleerd door TÜV Nord Integra, een erkend en onafhankelijk controle-organisme.

Bio olie, beter voor kinderen, je baby's? Geen pesticiden, insecticiden, chemische bewaarmiddelen, antischuimmiddelen enz.

Als je kind of baby iets biologisch zou moeten eten of gebruiken, zijn dat vetrijke of olierijke producten. Met andere woorden: olie en bijvoorbeeld kazen of zuivel. In niet-biologisch vet en olie worden immers giftige stoffen opgeslagen. Gif vind je niet in bio. Gebruik daarom bio kokosnootolie voor baby en je kindjes.

Wanneer het om een biologisch product gaat, wordt er extra streng gecontroleerd. De controleurs van TÜV willen documenten zien in verband met de aard en de herkomst van het biologisch product in kwestie. Ze gaan bijvoorbeeld ook na of alle productiefases beantwoorden aan een gesloten biologisch proces en of er geen sprake is van vermengingen of verwisselingen van producten. Wanneer geclaimd wordt dat Cocoslove biologische kokosnootolie 100% bevat van een bepaalde grondstof, wordt nagegaan of dat met de werkelijkheid klopt.

Bio kokosnootolie? Elke schakel wordt gecontroleerd, in het belang van je kind of baby

De controle strekt zich ook uit over de etikettering en de verpakking van de biologische producten. Op een etiket wordt nagekeken of wat er op staat klopt met de bio wetgeving en of alle bio claims naar waarheid zijn. Zowel bij de boer, de fabrikant, de groothandel en de kleinhandel wordt controle gedaan. De controle wordt regelmatig herhaald. De controleurs komen éénmaal per jaar aangekondigd, maar ook één keer onaangekondigd. Cocoslove kokosnootolie is 100% goedgekeurde, gecertificeerde bio kokosolie.

happy_family.jpg

CocosLove Product

Inhoud: 1000ml
Fair trade, Glutenvrij
100% Premium Quality kokosolie
€ 21,90

Koop CocosLove in je natuurwinkel of op webshop amanvida.eu.

Online bestellen

Cocoslove is een merk van Noble House
Andere merken van Noble House zijn: AmanpranaBambu® SalzBertynPineo & Kokovita